Monday, February 28, 2011

Tua ke aku ni?



Korang tau tak tanda2 yang menunjukkan korang dah tua. Tua kat sini bukan bermaksud tua cam atok nenek tu.. Perjalanan hidup kita akan melalui beberapa stage. Stage yang pertama adalah baby, tapi ada sestengah orang sampai tua pun jadi baby lagi sebab bopren/gepren diorang panggil diorang baby lagi. Seterusnya kanak2, pastu remaja dan kemudiannya tua.. So, tua kat sini subjektif. Kita tak tau bila tua ni start ,tapi ending dia bila kita dah tak bernyawa nanti.

So berdasarkan pengalaman aku, aku tau aku dah tua bila perkara2 ni terjadi kat aku.

1) Bila bebudak terserempak ngan aku, diorang panggil aku pakcik. (Nak je aku sekeh bebudak tu..)

2) Bila nak pilih year of birth dalam online form, aku terpaksa scroll jauh ke bawah.

3) Bila aku tgk drama tv, pelakon yg sama umur ngan aku berlakon jadi bapak/mak budak.

Korang rasa korang dah tua? Apapun, hati aku masih muda.. Btw, aku bukannya tua sangat.. Belum 30 pun lagi..





22 comments:

krole on February 28, 2011 at 10:22 PM said...

sekeh jgn x sekeh bro...ngeee~ade ke pnggl pakcik..hensem camni ngee~

mr.curly on February 28, 2011 at 10:56 PM said...

aduhh..kalu lom cecah 30,kire mude remaja lg bro..pastu nk tau sbb pe dorg pgil kite pakcik? sbb dorg nk perasan la tu..hikhik

intan izani on February 28, 2011 at 11:11 PM said...

sokong ar ape mrcurly cakap, kdg2 tgk org yg da tua panggil org muda kakak, wth je. hehe.

bunga on February 28, 2011 at 11:14 PM said...

hha..mmg dah tua kan..kan..xnak nganku..ahhaa..

fyna on February 28, 2011 at 11:18 PM said...

samela...sy pown blum 30 thn gak...

kira kekuri on February 28, 2011 at 11:28 PM said...

ehh aku pun sllu kena cko 'mak cik' padahal still 19 =.='

syafiQakarim on February 28, 2011 at 11:29 PM said...

haha hari tu jumpa u.
tak lah tua mana pun ;p
(topu jp nak amek hati)
haha..ok la tu.iqa ni..nak
tgk wyg cite 18sx pun dorg still
mtk tgk ic tau T_T

BRO_MONDAY on February 28, 2011 at 11:40 PM said...

bro sicko : budak² nampak ai terus dioram tegur...

"alooo bro, ada sihat kaaa ini jam?"

adehhh~ kira ai belom tua lah kan???
baru je umo 26...

koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "Join Bloglist Ujang9897"
2.New Entry "Hujan Sangat Lebat Pagi Ini !!!"

Huszaini on February 28, 2011 at 11:51 PM said...

sama laa aku.. belum 40 pun.. huhuhu...

batu baiduri on March 1, 2011 at 12:22 AM said...

tua mngejar....lariiiiiiiii......
(memang xleh lari)
hehe.......

Qaseh dalia adelia on March 1, 2011 at 12:38 AM said...

haha tahu xpe ..geram je kalau budka ppgil makcek grrr mau kena cubit

Edy Zaidi on March 1, 2011 at 4:50 AM said...

bukan tua, tp matang...hehe

JMS on March 1, 2011 at 6:52 AM said...

lagi satu....jika ade org sambut ari jadi ko...dia tulis umur ko...saje je dia nk ingatkan ko yang umur dah meningkat....

Heidi Shafiq on March 1, 2011 at 10:51 AM said...

yeah.. hati muda tu penting.. :)

arep_lockermonth on March 1, 2011 at 5:13 PM said...

betul betull..ohtidak....haha..

ALHAMDULILLAH!
Segmen: Saya dan Nama Blog
I am number four

JoEtheL on March 2, 2011 at 12:16 AM said...

eh..aku terserempak dgn ko xpgl pakcik pon...
au bkn dlm kategori tua..coz aku kategori budak yg terserempak dgn ko tu kot..haha..pakcik siko

nur on March 5, 2011 at 10:04 PM said...

tua ke?.. kesian kat burung kakak tua.. kalau yang baru lahir pun tua gak..
JOM KE: ALL IN ONE

lalink7 on March 7, 2011 at 7:03 PM said...

number is nuthing to me..as long kite pandai jaga diri supaya buat jadi awek muda..

hahahah

lalink7 on March 7, 2011 at 7:03 PM said...

number is nuthing to me..as long kite pandai jaga diri supaya buat jadi awek muda..

hahahah

lalink7 on March 7, 2011 at 7:03 PM said...

number is nuthing to me..as long kite pandai jaga diri supaya buat jadi awek muda..

hahahah

Hidayati on March 16, 2011 at 1:05 AM said...

Hahahah.. kelakar le. Tapi betul tu. Kalau dulu aku cukup marah bila orang panggil aku makcik pasal aku perasan yang ku ni masih muda. La ni, bila orang panggil aku kakak specially bebudak.., aku risau kenapa aku tak tua2. Hahahahaha!!! YAng paling best bila ader apek tua panggil aku kakak... emmmm aku lebih tua dari dia ke? Hahahahaha konfius2.

inspirasicyber on June 27, 2011 at 6:00 AM said...

tua pon sempoi...takpe..hehehe

 

Journey 2 Millions Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template