Wednesday, February 16, 2011

Mencari Masa



Masa itu emas.. Ye ke? Tapi itu lar yg selalu kiter dengar dari kecik sampai lar skrang.. Tapi, lately, phrase tu dah tak femes dah skrang.. Masa dah jatuh nilai kot.. OKay.. okay.. itu intro jer tu... Tapi aku nak cakap pasal masa. Specifically, pasal masa aku yang tak cukup..

How I wish aku ada lebih masa. Aku sama cam orang lain gak. Bangun pagi-pagi, mandi, gi kerja, balik kerja, tengok tv, pastu tido.. Tapi aku balik kerja pun, kul 8 baru sampai umah. Pastu lepas mandi, makan, tgk jam dah pukul 10. Tgk tv 1-2 jam, dah sampai masa tido.

Masa kat kerja lak, kerja berlambak.. Tapi cemanapun sempat lagi lagi lar tulis blog and blogwalking. Tapi kerja aku rasa macam takleh abis.. Ada jer kerja. Stress gak.. Bila abis 1 kerja, bos bagi kerja lain, sebelum sempat abis kerja tu, team leader bagi kerja lain.. ish...

So kengkawan.. korang ada masa lebih tak yang boleh aku beli? Aku nak beli tambahan 9-10 jam sehari.. Sila bagi sebut harga, okay..

16 comments:

Wafiy Suzly on February 16, 2011 at 6:49 PM said...

kalau boleh dijual beli masaa..aku pon nak beli bang sehari dua..:DD

arep_lockermonth on February 16, 2011 at 7:28 PM said...

betul gak kan! sekarang nih macam tak cukup masa je!!arep pon ase cam kamu rase walaupon x kerja lagi!

Munie Blushious on February 16, 2011 at 7:34 PM said...

btol2...
masa berlalu ngn sgt cepat la nowadays..
walaupon dok umah melenggang, tido, golek2..
tgok2 dah petang...
wah, pastu g msk, on9.. tgok2 dah kol 12... tido lak..
evan buang mse je kt umah, tp rsenye masa cm cepat sgt berlalu..

DiaUmaiNiNaz on February 16, 2011 at 7:35 PM said...

tulis blog utk hilangkan stress masa keja...bole je tp kena pandai curik2 masa jgn sampai kehabisan plak...kang susah nak kena ganti/beli...std time 24hrs/day Allah beri , xder jual kat mana2..sendiri manage n work smart !.

fyna on February 16, 2011 at 8:25 PM said...

huhuhu....
samela....kadang2 kite rase tak cukup mase dalam 1 ari kn...
tapi nk wat mcm mner....tue je mase yg kite ade...
;)

gadisBunga on February 16, 2011 at 10:07 PM said...

cemana nak jual masa? kite pun tgh cari masa untuk dibeli ni. cemane? :D

Ina on February 16, 2011 at 10:16 PM said...

semua orang tak cukup masa..tapi..aku rasa..ada sebab Allah s.w.t tu create siang malam tu 24 hours je...jadi pandai-pandai la guna.
terima kasih dtg blog saya ye.
p/s: camne nak mintak rebet tm tu ek?
http://inanazir.blogspot.com

fyna on February 16, 2011 at 10:53 PM said...

da ade contest..
jemput join...
http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/02/contest-teka-lirik-lagu.html

Myvitrd on February 16, 2011 at 11:07 PM said...

tanda2 dunia dah tua dan hampir kiamat masa memang pantas berlaku.. semalam aku masih ingat umur aku baru lima belas tahun.. tapi pagi ni aku bangun aku tengok tarikh umur aku dah 30an.. huhu... dah tua.. begitu pantas masa berlalu..

sicKo^ on February 16, 2011 at 11:12 PM said...

Apa ni? semuaorang takder masa lebih nih??

Tapi Myvitrd, masa ko lar yg paling laju skali jalan

lalink7 on February 16, 2011 at 11:20 PM said...

alahai..kesian pulak bila jd macam tue..aku rasa setahun dua lagi aku mesti jadi macam ko..

jadi masa skrang harus aku peruntukkan dengan sebaik mungkin utk mmpersiapkan diri selepas nie..

aku pun mahu beli msa ituu

Melati on February 17, 2011 at 4:13 AM said...

iyala i pun kadang2 rasa tak cukup masa, kalaulah boleh beli masa, i nak beli masa i umur 18 tahun,. ada ke jual,. heee =)

E.d.Y on February 17, 2011 at 4:45 AM said...

masa ni kalau pandai manage betul2, mmg berlebihan...tp sbb banyak masa yang kta buang tanpa kita sedar, tu yg xcukup tu

Sesumpah on February 17, 2011 at 5:36 AM said...

igt lapang sebelum sempit uhuu


btw boleh tak remove word verification

nanti lg senang nak komeng :D

Hidayati on February 17, 2011 at 5:43 PM said...

A ah lah. Akak yang dok kat rumah ni pon selalu kehilangan masa. Ntah p mana je masa tu kan. Bangun awal ni tau. kol 5.40 pagi dah bukak mata tapi masih tak cukup masa nak siapkan sume keje. Hemmm.., masa betul2 cemburukan akak.
Jadik.. confirm tak de masa lebih untuk dijual. Heheheh

fyna on February 17, 2011 at 7:48 PM said...

ad award utk kamoo..
http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/02/award-untuk-sume.html

 

Journey 2 Millions Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template