Thursday, February 10, 2011

Contest Kecik First Dari Aku


Haaa korang... Aku arini berbesar ati nak buat contest kecik untuk korang semua. 1 pemenang je akan dipilih sebab aku tgh kedekut nih.. Pemenang akan menerima topup Rm10 untuk talian pilihan sendiri.

Hadiah ni kecik jer sebab contest ni pun kecik jer... Tak susah pun.. Jawab satu soalan berdasarkan gambar jer.. Takder syarat2 lain.. Tapi klau korang tekan button 'follow' blog ni, lebih afdal.. tak tekan pun takper..

Soalan:
Cuba tengok gambar no btul2.. Carik apa yg pelik dan terangkan cemana benda tu dibuat. Senang jer kan... sebab tu dapat topup RM10 jer. Aku baru je amik gambar ni lepas tghhari tadi dari kereta yg diparking dikawasan ofis aku nih.. Jawapan tulis kat bahagian 'comment' aku jer


update : aku baru sedar gambar takleh di perbesarkan.. skrang dah boleh. klik je kat gambar..

Pemenang akan dinilai berdasarkan jawapan yg tepat atau hampir tepat. Klau ada lebih dari seorang, aku akan bagi pada yg first skali jawab dgn betul.... Happy 'teka'ing..

Tarikh tutup : 8 malam hari sabtu ni bersamaan dengan 12 Feb 2011..

hint : klau korang zoom gambar tu... lagi senang nak tgk.. pandai2 lar korang camner nak zoom

18 comments:

Along Usop on February 10, 2011 at 11:12 PM said...

sticker roadtax.

tampal guna sticker 1Malaysia?.. hohoh.. =p

fyna on February 10, 2011 at 11:42 PM said...

mcm sticker tue jgk...huhuhu..tue e jwpn die?ke ade yg mcm laen?

sicKo^ on February 10, 2011 at 11:53 PM said...

ntah lar.. korang teka2 lar dulu..

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on February 11, 2011 at 12:40 AM said...

road tax tu dipegang oleh orang yang kat sticker satu malaysia tu.. Caranya adjust bagi nampak sampai macam real orang tu pegang roadtax.. betul ker? tapi itu la yang saya nampak.. hehehe..

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on February 11, 2011 at 12:44 AM said...

nak bagi satu lagi jawapan.. ada gambar binatang la kat roadtax tu.. mungkin dia tampal kot gambar macam rimau kat situ.. heheh..

sicKo^ on February 11, 2011 at 12:46 AM said...

hahaha... aku tanak cakap btul salah lagi.. tunggu esok malam.. tekalar banyak mana korang nak teka

KELI OH KELI on February 11, 2011 at 1:36 AM said...

uiks...dah berpinau mencari kepelikkan di gambar ni..huhu...

Encik Blogger on February 11, 2011 at 1:41 AM said...

OWh senang je ni.. ade habuk kt road tax die.. confirm.. pelik kan..

sekamar rindu on February 11, 2011 at 4:20 AM said...

salam..

wah...ada contest....best ni..

singgah sambil folo ur blog...**92

Kembang Perawan 3288 on February 11, 2011 at 4:52 AM said...

Mobil card tu apesal duk situ. pe gunanya? isi minyak leh touch n g je ke?? hahahahahahhaha

aBidaH on February 11, 2011 at 5:47 AM said...

x tau lah ape yg pliknye..mak sy ckp yg bendera 1 mlysia tu yg plik sbb mn de org tampal kat depan..tp sy jwb kotak tisu tu yg cam plik..dprbuat dr kain..haha..hentam sudah

Mr.Aztech on February 11, 2011 at 6:33 AM said...

road tax tu cm kene pgg ngn gmbr 2 org kt atas tue..tgn die seakan2 pgg kt road tax dkt ngn sticker 1 msia tue..tu la mr.aztech fkirkan..

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on February 11, 2011 at 7:37 AM said...

saya rasa mcm dah tahu jawapanyer..
kertas roadtax yang ada tulis tahun 2011 tu ditampal diatas sticker merah roadtax yang lama.. atau mungkin sticker tu koyak sebab tu dia guna sticker 1 malaysia utk mengelakkan dia tanggal.. sy tk tahu nk explain mcm mn tp dr pemerhatian sy nmpk yg kertas tengah tu mcm senget benget sikit..
tulisan jpj yg kat bulat tu pun tk ada..

Afzainizam on February 11, 2011 at 12:29 PM said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

uhhhhh mana nak cari gambar cam tu yerrrr... payah betoiii

Anonymous said...

ok im guessing is the long sticker. it should be 54 not 52. second will be the roadtax jpj round logo. is missing.

-silent reader

sepet a.k.a zack_u on February 12, 2011 at 1:23 AM said...

tapi saya pakai line..cane ni?? serbe salah tau nak join..hehehe!

sicKo^ on February 12, 2011 at 2:39 AM said...

sepet: ko adiahkan jen kat sapa2 yang pakai prepaid..

JoEtheL on February 13, 2011 at 7:41 PM said...

kete yg tompang glemer kt blkg tu yg menarik perhatian :p

 

Journey 2 Millions Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template