Thursday, February 17, 2011

Pulau Terbaeekkk..



First of all, sila tekan 'ctrl' dan click link dibawah ini..


Kemudian scroll down ke point nombor 8 dalam artikel tu...





Untuk orang2 yang malas nak tekan link tu, itu sebnarnya ada lah satu artikel oleh Yahoo travel yang bertajuk


No 8 tu plak, adalah Penang Island.. Woww... Penang pun termasuk dalam list tu.. Dengan tak semena2, rasa best lak jadi orang Penang. Memang aku duduk kat KL.. tapi hometown aku kat Penang. So beberapa bulan skali, aku mesti turun penang sebab nak lawat parents aku.. Sedikit sejarah aku, aku lahir kat penang, tadika di penang, sekolah kat kat penang. Pendek kata, semua kat Penang, Tapi dah besar, aku pindah KL.. Ada gak aku niat nak balik kerja kat Penang satu hari nanti

Aku rasa patutnya dari dulu lagi diorang masukkan Penang ke list tu sebab Penang memang best. Ada nasi kandar, char kue tiow, batu ferringhi, ketapi bukit bendera, pasembor, umah aku, dan macam2 lagi.. Hard Rock Hotel pun ada...

So, pada sesapa yang tak pernah gi Penang tu, sila lar melawat Pulau yang terbest tu.. Korang pernah gi Penang tak?

13 comments:

Wafiy Suzly on February 17, 2011 at 11:09 PM said...

pernah tapi taktau nak pegi ana..:D

LADYiera on February 17, 2011 at 11:22 PM said...

penang memang best , ritu newyear . iera g celebrate kat penang . konsert merata-rate . bukan macam kat ipoh . ape pon takde . hahah . penang best . ade gak letak cite-cite nak duk sane nanty :)

cik ayin on February 17, 2011 at 11:37 PM said...

aritu pegi penang..nampak dari jauh la jambatan tu..

JoEtheL on February 18, 2011 at 12:13 AM said...

xpernah pegi lg..byk kali gak buat planning konon nye nak g...tp tak pegi2 pon lg..hehe
pas ni bole la encik sicko^ tlg listkan 'places you should visit in penang'...ade la guide aku nk g penang nnti hehe

Novelgurl on February 18, 2011 at 12:39 AM said...

Assalamualaikum

waaa..cm best..nth bile dpt pergi..huhu

cek chun on February 18, 2011 at 6:51 AM said...

pernah..pernah..pernah....
lahir kat perak
besar kat kedah
kerja kat penang

weeeeeee.. orang utara sejati

Faisal on February 18, 2011 at 6:59 AM said...

wah cantiknya jambatan lam gambar tu =)

Daa.Aubrey here ! on February 18, 2011 at 8:31 AM said...

xpenah g penang.....hukuhuks :p

arep_lockermonth on February 18, 2011 at 11:13 AM said...

jom pergi jom!!

░♥si lampu neon♥░ on February 18, 2011 at 3:47 PM said...

woww really ! bangga ni =)




Jeng3x…
# Siapa Teacher Lulu ??#
# Wee Soo Yen Dapat Anugerah Maulidur Rasul#
# Cara Nak Dapat Buffered & Metered Earning Nuffnang !#

Munie Blushious on February 18, 2011 at 10:15 PM said...

yeay !
penang bes...
ade tmpat makan yg best2..
tempat lain xkn jumpe punye

dyon on February 19, 2011 at 8:05 AM said...

xpernah pergi pon png nih...tmpt ap lg besh ek bro pali kt png tuh?hihihi

sicKo^ on February 20, 2011 at 7:33 PM said...

umah aku lar yg plaing bet kat penang tu

 

Journey 2 Millions Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template