Thursday, February 17, 2011

Mistaken Identity



Semalam aku ada terbaca satu artikel dalam paper free feveret aku, TheSun. Artikel tu sebut pasal first impression kita dalam dunia internet. Penulis tu kata, klau kita bubuh nama sendiri untuk kiter nyer profile, ia akan jadi lebih dipercayai oleh orang lain. Klau nak bubuh nickname pulak, sebagai contoh, 'chef79' , orang akan lebih yakin dengan kita berbanding dgn nick seperti 'prince79'.

So, bila aku terbaca artikel tu, aku teringat nama aku dalam blog ni. .. sicKo^.. nick jenis apa tu? Aku rasa macam nak tukar identiti. nak bubuh nama sendiri. Macam Abg Ben kita, terang2 dia bubuh Ben Ashaari. Kebetulan nama dia pun memang ada comersial value.. Secara tak langsung, nama tu main peranan dalam blog dia. Hasil tulisan dia pun memang cun. So kena lar dengan nama dia. Mungkin itu salah satu penyumbang kepada ke'femes'an blog dia.

Nama aku plak Fadhli Hasim. Ada komersial value ke? Macam takder je.. hehe.. Kesimpulannya, aku tgh terfikir sama ada nak guna nama sendiri atau stick dengan 'sicKo^'..

Tolong bagi pendapat sket...

-Fadhli Hasim-

12 comments:

cendawanpink on February 17, 2011 at 6:35 PM said...

hehee..ikot suke laa..asalkan fames..
cm sayep..ramai da tau cendawanpink..kih3.. :D
sng org nk google.. (^_^)

Wafiy Suzly on February 17, 2011 at 6:44 PM said...

bgantung pada kemahuan..cm aku selesa guna nama sendiri..

thePrincess on February 17, 2011 at 6:49 PM said...

bagi aku lak, aku guna name sendiri but aku translate kan jadi omputih. so dapat la princess..

ala ikot keselasaan la.

krole on February 17, 2011 at 7:13 PM said...

bg krole tak salah gna nickname bro..sal tu pon kre identiti kte...cam nickname bro best pe~senang ingat n komersial hehehe..serius~

arep_lockermonth on February 17, 2011 at 7:17 PM said...

saya arep!! hehe

DiaUmaiNiNaz on February 17, 2011 at 7:22 PM said...

Fadhli Hasim..jika selalu dibibir orag yang menyinggah... akan femes jg akhirnya...tapi sicKo dah sinonim la..takyah tukar2 la..

Redbloodsnow on February 17, 2011 at 7:31 PM said...

Mcm aku lak...aku bubuh name name redbloodsnow...hehe. ok tak tue ea? tp sume readers aku (yg lame la) semua tau real name aku :)

s1t1 2uL41k4 on February 17, 2011 at 7:44 PM said...

aku rasa, klu kau dh start dgn sicko, ko kena stick je ngan nama ni.. klu kau tukar takut org confius.

contohnya, bila ko komen kat blog aku as fadli hashim, aku akan tertanya2 sape ni? Tapi klu terus gune sicko, aku tau dah, tu tuan punya blog journey 2 millions.

ok ke? hehe..

fyna on February 17, 2011 at 7:56 PM said...

depend dear...
hehehe....klu sy letak nick name...
fyna..
toemy n kiut (perasan lak...)

sicKo^ on February 17, 2011 at 10:48 PM said...

Tenkiu ata nasihat ngan pendapat korang.. Nampaknya lebih ramai memihak kat nama 'sicKo'... haha

Ina on February 17, 2011 at 10:52 PM said...

bagi saya ..sicko ok juga..cuma...lebih baik..nick dengan nama blog sama..senang nak ingat.
http://inanazir.blogspot.com

cek chun on February 18, 2011 at 6:56 AM said...

sedapnya nama betoi hampa.

sicko tu from my knowledge is a person who is deranged (insane) or perverted.
ok tipu, cek chun tengok kat dictionary.com tadi :p

apa pun, nama yang elok dan senang ingat memang orang akan lebih percaya.

 

Journey 2 Millions Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template