Monday, February 28, 2011

Sorry, yek



Aku nak tanya ni.. Korang senang tak nak mintak maaf? Kadang kadang bukan silap kita, tapi untuk meng'cool' kan suasana, kita akan mintak maaf gak, kan.. Aku lak slalunya bergantung kepada keadaan. Bergantung kepada orang yg aku mintak maaf. Kadang2 senang, kadang2 susah gak... Selalunya senang je nak mintak maaf ngan orang luar, tapi klau ngan sedara sendiri atau bini, susah btul.. Sebab ego ke?

Ada orang kata 'Saying you're sorry is a sign of weakness'. Tapi bagi aku statement tu merepek. Klau kita berani cakap sorry, itu menandakan kita ni kuat lar patutnya, sebab bukan senang nak cakap sorry.

Apa kata korang?

p/s: Aku tak faham lar, cemana blogger2 yang otai otai macam korang yg tgh baca ni ada idea untuk update blog korang hari2.

14 comments:

Ina on February 28, 2011 at 6:30 PM said...

saya selalu minta maaf..even kalau bukan salah saya..jgn ego..coz dgn minta maaf kita boleh elakkan perkara berpanjangan. bila dapat time yg sesuai..baru bincang balik.

myn :) on February 28, 2011 at 6:42 PM said...

aah, sy suka mintak maaf tp kalau memaafkan org lain mmg payah , bhaha .

Nonie on February 28, 2011 at 6:46 PM said...

xsalh untuk minta maaf..tp i pun tgk keadaan jgk,kalu btl xslah sush kot nk minta maaf nk2 pulak tgh sakit hati.huhuuu.tp minta maaf dpt jernihkan suasana :)

cik pulau on February 28, 2011 at 6:48 PM said...

cik pulau sgt mudah nak maafkan.. tapi sukar melupakan... means kesan parut tu tetap ada..
nak mintak maaf ni susah sikit.
kalau tgh hot tu.. mmg jangan harap la..masa cool down tu insyaAllah la.. ^^,

beaty on February 28, 2011 at 6:51 PM said...

nak cakap sorry tu memang senang but x tau pla dalam hati tu betul2 say sorry ka tidak kan

JunAina on February 28, 2011 at 7:34 PM said...

selalunya lelaki memang susah untuk minta maaf walaupun salah dia mungkin betul coz ego...

bila kita minta maaf bukanlah bermaksud kita kalah tetapi cuma kita tak nak benda tu berpanjangan. lama2 jadi gaduh besar lagi susah...

fyna on February 28, 2011 at 7:43 PM said...

fyna klu ngn bf fyna skrg senang nk mintak maap kt die.
tak rugi pown nak mintak mmap walaupown mintak maap tue menunjukkan kelemahan kite...

intan.maisarah on February 28, 2011 at 7:54 PM said...

maafkan kami..
maafkan kami
maafkan kami

memang betul tu,
dgn kwn kwn, senang nk ucap maaf
bila dengan org terdekat,
kelauga contohnye
memang berat lidah mulut nk ucap maaf

karipapsayur on February 28, 2011 at 8:26 PM said...

kdg2 org kata bila byk sgt say sorry. dah x da harganya dahh..

PutRee SeJiNjaNg on February 28, 2011 at 9:23 PM said...

a'ah betul tu aku setuju sgt2..:)

nur on March 5, 2011 at 10:02 PM said...

tengok orang gak kan nak minta maaf tu.. ego kah itu?.
JOM KE: ALL IN ONE

Hidayati on March 16, 2011 at 1:11 AM said...

Aku pon rasa macam tu. Bila kita berani minta maaf walau kadang tu bukan salah kita pon.., bermakna kita ni tabah dan selalu inginkan suasana kembali jernih. Itu menunujukkan yg kita ni penyayang.

p.s: aku bukan otai tapi bila aku bangkit je dari tido.., mesti ader sesuatu yang ingin aku kongsikan dalam blog aku.

logorithm on March 18, 2011 at 1:17 AM said...

I terbaca somewhere kena berdoa setiap hari selama 60 hari berturut-turut, nescaya akan termakbul.

syglv on April 28, 2011 at 7:03 PM said...

heheh~~ mintak jelah maaf.. x rugi pun.. if mmg salah.. org tu maafkan lahh..if x wat pe2 salah (maknenye de la wayar yg tercabut.. tibe2 nak say sory kan? camne pun if dgn org yg dekat2 tu x salah say sorry.. sbb kite xtau if kite ni de wat salah ke tak..walaupun kecil salahnye :)

 

Journey 2 Millions Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template