Saturday, March 5, 2011

Korang nak kurus tak?



Dah 4-5 hari aku tak update.. Sebabnya, aku bz gilaaa..... Meh aku update skrang. Arini aku nak membincangkan topik ubat/jus/pil/teh kurus.. Tetiap ari kita leh tgk kat tv, kat paper pasal ubat2 kurus ni.. Macam2 jenis ada.. Ko rang percaya tak menda2 nih boleh buat korang kurus?

Aku tgk ada yang claimed, produk diorang boleh membantu peng'kurus'an tanpa perlu control makan. Makan cam biasa tapi minum produk diorang. Itu kata diorang.. Apa pulak kata anda? Sbg contoh, satu produk 'juicemet 6'(bukan nama sebenar) guna marketing plan yg aku bagitau tadi. Cuba fikir logically.. Boleh ker? Makanan yg dimakan tu badan simpan kat mana? Tak logik kan.. Klau makan banyak, gemuk lar. Klau makan sket, kurus lar.. Itu konsep aku.

Klau pil kurus mcm 'doremon'(buka nama sebenar) boleh lagi aku percaya sebab pil tu hilangkan selera makan untuk 1-2 hari. So kita kurang makan. Tapi mesti ada long term side effect. Klau nak amek gak, tanggung sendiri lar..

Jadi apa2 pun, yg paling baik adalah natural way. Kurangkan makan, tingkatkan kecergasan.. :)

12 comments:

Ina on March 5, 2011 at 6:20 PM said...

betullll..saya sokong...

Cikgu Fikri on March 5, 2011 at 6:32 PM said...

SOKONG! :)

Encik Blogger on March 5, 2011 at 6:37 PM said...

saya nak kurus.. hihii.. dah makin berat dah ni.. 31 kilo!

Encik Blogger on March 5, 2011 at 6:37 PM said...

ops silap..tu berat anak buah.. hehehe

intan.maisarah on March 5, 2011 at 8:37 PM said...

jom kurus sama sama.
dah kurus.
hati rasa bahagia

nur on March 5, 2011 at 10:07 PM said...

jom kurus dengan makan ubat doraemon(?) ade ke ubat nama ni?.. hiks..
JOM KE: ALL IN ONE

์•„๊ฐ€์”จ Dina Dior on March 6, 2011 at 4:24 AM said...

waaa aku suka topik diet2 nie..kalau betul ada pil kurus mcm 'doremon' tu kongsi2 sket..haha..suka suka suka ;)

JoEtheL on March 6, 2011 at 7:43 PM said...

mustajab LOL!
petua encik sicko main ping-pong petang2...klu encik sicko berjaya kurus br gua join main ping pong k..ngehehe :D

sicKo^ on March 7, 2011 at 6:21 PM said...

@Joethel.. Encik sicko gemok lagi kah?

lalink7 on March 7, 2011 at 7:00 PM said...

eh jgn la amalkan bnda yang tak dikenalpasti kesahihah..kang memudaratkan..dan yang paling malang boleh menyebabkan penyakit2 yang tidak diingini spt kanser..

xke naya tue?

Hidayati on March 16, 2011 at 12:57 AM said...

Betul tu tapi masih ramai orang terutamanya wanita yang rela ditipu hanya kerana nak cantik dengan mudah & tak perlu bersusah-payah. Emmm..., kesian mereka.

fyna on March 21, 2011 at 6:06 PM said...

saya slalu g joging...tak suke mkn ubat....

 

Journey 2 Millions Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template